Motorkleding voor elke rijder

Motorkleding is letterlijk van levensbelang! Je gaat er niet van uit dat je wat overkomt, mocht het zo zijn dat kan een goede outfit je leven redden. In Nederland is het nog niet verplicht om veilige en gekeurde motorkleding te dragen, maar wij raden motorrijders wel ten zeerste aan. Daarom kiezen wij ervoor om alleen motorkleding op te nemen in onze voorraad als deze voldoet aan de vastgestelde CE-keurmerken.


Op de begane grond van Barbier Motorsport vind je naast ruim 100 motoren een ruime kledingshop met alles wat een motorrijder nodig heeft. We hebben overal een passende outfit voor, of je nu elke dag rijdt of alleen met mooi weer en of je een sport-, enduromotor, of een chopper bezit. Voor elk type motor, motorrijder en omstandigheden hebben wij de juiste kleding met de bijbehorende specifieke eigenschappen.

Persoonlijk advies op maat

Een goed pak is niet alleen een motorpak dat goed zit, het past ook bij je wensen en is veilig. Laat je daarom goed adviseren.

Onze kleding adviseuse Margreet helpt je hier graag bij. Zij is hiervoor opgeleid en heeft het assortiment persoonlijk samengesteld; ze kent de eigenschappen van de producten, de materialen en de pasvorm.

Samen komen jullie tot een daadwerkelijk passende keuze.

Prioriteit 1: de motorhelm

Bij een outfit is de helm een van de belangrijkste onderdelen. Naast de veiligheid en pasvorm heeft een helm ook een houdbaarheidsdatum. Door de jaren heen wordt o.a. de piepschuim laag in de helm steeds harder en daardoor verliest het zijn verende werking. Mocht je onverhoopt ten val komen, dan werkt de schokdemper niet meer en dan komt de klap hard terug tegen je schedel. Het is daarom van het grootste belang om een helm aan te schaffen met een perfecte pasvorm en van een hoge kwaliteit voor jarenlang veilig rijplezier.


Wist je dat 9 van de 10 helmen in een te grote maat worden aangeschaft? Laat je dus goed adviseren! Margreet helpt je met het uitzoeken van de helm die het beste bij jou past, want elk merk heeft weer een andere pasvorm. Daardoor bestaat er geen standaard maat. En nee, ze komt niet met de allerduurste helmen aanzetten, maar wel met de helm die het beste bij jou past.

Leer of textiel?

Dit is vaak de eerste afweging die je maakt bij de keuze van een motorpak. Waar je op moet letten hangt af van hoe je wilt gaan rijden en waarop.

Een dagelijkse rijder heeft meer aan een waterdicht 3 laags pak en iemand met een racer rijdt vaak liever in leer. Op een warme zomerse dag kan de voorkeur weer liggen bij een jeans en een hood en zo is er voor elk moment wel een oplossing!

Wij hebben een breed assortiment voor elk type motorrijder, of je nu groot of klein bent, het hele jaar door rijdt of alleen bij mooi weer, bij ons kun je altijd terecht!

Laarzen of sneakers?

Wist je dat we naast een enorm assortiment motorlaarzen, ook sneakers hebben? Voor elke outfit hebben wij bijpassende laarzen of schoenen. We zijn ruim voorzien in casual sneakers, tour- en sportlaarzen.

Voor de dames hebben wij schoenen met een verhoogde binnenzool, ideaal als je toch iets meer hoogte nodig hebt! Voor de heren die op een wat grote voet leven, tot en met maat 50 hebben wij de laarzen op voorraad.  

Elk jaar komen de merken met een nieuwe collectie, dit betekent ook elk jaar dat een aantal items naar onze outlet verhuizen. Dit betekent hoogwaardige motorkleding met flinke korting. En outlet of niet: ook hier helpt Margreet je bij het zoeken en vinden van de juiste kleding en accessoires.

Ben je benieuwd naar het volledige assortiment? Kom dan zeker langs in de showroom! Maak een pasafspraak of kom gewoon even binnenlopen.